1 noiembrie este ultima zi în care se mai pot depune semnături pentru sprijinirea Iniţiativei Cetăţeneşti Europene „Unul dintre noi“, prin care se solicită Uniunii Europene să înceteze finanţarea activităţilor care presupundistrugerea embrionilor umani. Semnăturile pe formulare tipărite mai pot fi trimise, până pe 8 noiembrie, la adresa coordonatorului pentru România – Daniela Păun, P.O. 71, C.P. 64, Bucureşti. Formularul de susţinere poate fi descărcat şi imprimat de pe site-urile Patriarhiei Române: www.patriarhia.ro, www.basilica.ro,www.ziarullumina.ro şi www.orthodoxero.eu sau poate fi completat, on-line, la adresa:https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/index.do.

Deşi iniţiativa cetăţenească a strâns peste 1.600.000 de semnături (numărul minim necesar prin care se poate solicita Comisiei Europene o propunere legislativă în domeniu fiind 1.000.000), este nevoie de o ultimă mobilizare de forţe pentru adunarea de semnături deoarece persistă în continuare riscul invalidării iniţiativei în urma anulării unora dintre semnături de către autorităţile naţionale dacă nu îndeplinesc toate condiţiile procedurale cerute, dar şi pentru faptul că există ţări europene care nu au reuşit să depăşească pragul de semnături propus, după cum informează „Ziarul Lumina“.

Un număr cât mai mare de semnături ar transmite şi un mesaj mai puternic autorităţilor europene în momentul înregistrării oficiale privitor la necesitatea apărării vieţii şi demnităţii omului încă din momentul concepţiei. România se apropie de 130.000 de semnături, situându-se pe locul al patrulea, numeric, pe locul al treilea, procentual, dar pe primul loc la semnături on-line.

 

Sursa: basilica.ro