Duminică, 20 mai 2018, a fost o zi specială pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz din Buzău. Credincioșii hipoacuzici buzoieni și preotul lor, Ionuț Mihalașcu, s-au întâlnit pentru prima dată cu membrii comunității deficienților de auz din București, însoțiți de părintele Mirel Ilie, la paraclisul „Sfântul Meletie” al Catedralei Arhiepiscopale „Înălțarea Domnului” din municipiu. La eveniment a fost prezent și Pr. Eugen Bucur – coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor.

În prima parte a zilei, membrii celor două comunități au participat la Sfânta Liturghie, săvârșită în limbaj mimico-gestual de către cei trei preoți slujitori. Întâlnirea a continuat cu o agapă frățească și cu o serie de discuții legate de inițierea unui proiect comun, cu scopul de a-i încuraja pe tinerii cu deficiențe de auz să-și pună în valoare aptitudinile artistice și creativitatea.

Paraclisul cu hramul „Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei” este primul lăcaș de cult dedicat persoanelor hipoacuzice din județul Buzău, fiind sfințit în data de 12 februarie 2018, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei.