Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, vineri, 13 mai 2022, în Muzeul Bisericesc Eparhial din municipiul Buzău, candidații eligibili să se înscrie la concursul de titularizare pentru disciplina Religie, sesiunea iulie 2022, au participat la un interviu preliminar, în conformitate cu Procedura de acordare și de retragere a avizului scris (binecuvântării) al Chiriarhului pentru desfășurarea de activități în învățământul religios și teologic.

Interviul s-a desfășurat în fața unei comisii alcătuite din: pr. Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, pr. Dan Necula – inspector eparhial la Biroul Catehizare, învățământ și activități cu tineretul, prof. Robert-Mugurel Roșioru – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Buzău, și prof. Melania Pătrășcanu – inspector pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Întrebările au vizat diverse aspecte, precum experiența profesională a fiecărui candidat în parte, relația pe care profesorul de Religie trebuie să o aibă cu celelalte cadre didactice din școala unde predă și cu preotul de pe raza unității de învățământ sau concretizarea parteneriatului dintre Biserică și Școală prin implementarea proiectelor culturale, educaționale și catehetice inițiate de Centrul Eparhial.

Concursul național pentru ocuparea posturilor didactice vacante din învățământul preuniversitar, la disciplina Religie, este programat în data de 13 iulie 2022.