Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit duminică, 24 noiembrie 2019, în Parohia Nișcov din județul Buzău. Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate.

În omilia adresată credincioșilor, Arhiepiscopul Ciprian a explicat că bogăția nu este rea în sine, ci rău poate fi modul în care o administrăm.

„Hristos ne îndeamnă să împărțim bunurile pământești cu cei mai săraci decât noi și ne încredințează că nu vom duce lipsă de cele materiale în situația în care facem fapte de milostenie, dar mai ales că vom dobândi comoară în ceruri, «unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură» (Matei 6, 20)”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul locului l-a hirotesit sachelar pe părintele paroh Nicolae Petre, în semn de apreciere pentru lucrările realizate în comunitate.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

Biserica Parohiei Nișcov a fost construită în anul 1806, pe vremea Episcopului Costandie Filitti al Buzăului. După cutremurul din 1977, lăcașul de cult a fost consolidat și pictat din nou, în tehnica frescă.