Lucrările de renovare și înfrumusețare a capelei cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și Sfinții Apostoli Petru și Pavel, din cadrul Penitenciarului Focșani, au fost binecuvântate, luni, 12 decembrie 2016. Slujba de sfințire a fost săvârșită de Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier la Sectorul Social-Filantropic și Misionar, și Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, alături de preoții de caritate din cuprinsul Eparhiei Buzăului și Vrancei. La eveniment au participat și reprezentații Penitenciarului Focșani.

În perioada octombrie-noiembrie 2016, locașul de cult a fost renovat și înnoit, cu sprijinul Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin Sectorul Social-Filantropic și Misionar și Serviciul Colportaj, al celor șapte protoierii din Eparhie și al Penitenciarului Focșani.

Capela a fost înființată în anul 1995, într-o fostă carceră, și de atunci nu a mai suferit nici o lucrare de renovare. Odată cu trecerea timpului, multe dintre obiectele de cult și cărțile bisericești s-au deteriorat, iar din pricina umidității, era necesară efectuarea unei hidroizolații.

Lucrările au început cu igienizarea pereților, realizarea hidroizolației pardoselei, mochetarea acesteia și schimbarea mobilierului. S-au înlocuit toate obiectele de cult deteriorate și s-a completat colecția de cărți liturgice, întrucât cele existente erau foarte vechi și nu mai puteau fi folosite. Totodată, au fost schimbate acoperămintele, dvera și perdelele de la ușile diaconești și s-au oferit două seturi noi de veșminte preoțești. Biblioteca capelei a fost îmbogățită cu un număr semnificativ de volume duhovnicești.

Activitatea s-a încheiat cu un concert de colinde susținut de persoanele private de libertate.