Mii de buzoieni și vrânceni au participat la Marșul pentru viață, care a avut loc sâmbătă, 25 martie 2017, în ziua praznicului Bunei Vestiri. Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenți pentru Viață, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău, Asociația Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor din Focșani, Unity in Values Association, Asociația Părinți pentru Ora de Religie (APOR) – filialele Buzău, Vrancea, Nehoiu și Râmnicu Sărat, având sprijinul și binecuvântarea Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

În municipiul Buzău, punctul de plecare a fost Parcul Crâng, iar traseul a cuprins Bd. Nicolae Bălcescu, Catedrala Copiilor Sfântul Sava și Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului. Au fost prezenți peste două mii de buzoieni de toate vârstele, copii, părinți, bunici, dar și preoți din oraș și din împrejurimi. Aceștia au purtat în mâini steaguri, baloane și pancarte cu diferite mesaje: „Milioane de români cer referendum pentru firesc“, „Bărbații adevărați aleg viața“, „Copiii sunt iubire“, „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie“. Marșul dedicat protejării vieții s-a încheiat în curtea Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiată o slujbă de binecuvântare.

La Focșani, cei peste o mie de participanți s-au adunat în fața bisericii din cadrul Unității Militare, după care au pornit în marș pe bulevardul central al orașului și s-au oprit în Piața Unirii, unde au rostit rugăciunea Tatăl nostru și au intonat cântări religioase.

De asemenea, Marșul pentru viață s-a desfășurat și în alte orașe din județele Buzău și Vrancea, precum Nehoiu, Râmnicu Sărat și Adjud.