Doi preoți din Eparhia Buzăului și Vrancei au primit hirotesia întru duhovnic. Slujba a fost oficiată vineri, 11 octombrie 2019, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Buzău, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În cuvântul adresat clericilor, Chiriarhul locului a arătat că „nu este ușor să asculți credincioși de diferite vârste, unii aflați la vremea senectuții, apoi, să încerci să-i înțelegi și să te străduiești să-i ajuți. Foarte mulți care vin la Taina Sfintei Spovedanii așteaptă din partea preotului duhovnic soluții, aici și acum, pentru problemele lor. Acestora le puteți împărtăși un cuvânt de îmbărbătare, accentuând necesitatea rugăciunii și a împlinirii poruncilor evanghelice. În plus, apreciind actul spovedaniei penitentului, îi veți oferi dezlegarea păcatelor cu mare răspundere față de Hristos Domnul. Ați auzit ce le-a spus Apostolilor: «Cărora veți ierta păcatele, le vor fi iertate și cărora le veți ține, vor fi ținute» (Ioan 20, 23)”, a afirmat Înaltpreasfinția Sa.

La final, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a dăruit noilor duhovnici câte o geantă, un epitrahil, un Molitfelnic și o cruce de binecuvântare.

Cei doi preoți hirotesiți sunt părintele consilier Marian Gegea, de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din orașul Buzău, și ieromonahul Macarie Mirea, de la Schitul Cetățuia din județul Buzău.