Vineri, 2 iunie 2017, la Odovania praznicului Înălțării Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei și de psalții Catedralei Voievodale.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a oficiat o hirotonie în diacon. Prin punerea mâinilor și prin rugăciune, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a împărtășit harul diaconiei tânărului absolvent de Teologie Marian Gegea, consilier eparhial la Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a urat slujitorului Sfântului Altar să aibă parte numai de bucurii și împliniri duhovnicești.

La eveniment au participat rude, apropiați și colaboratori ai noului diacon.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a vorbit despre datoria fiecăruia dintre noi de a medita la semnificația praznicelor împărătești și a celorlalte sărbători din cursul anului bisericesc, mulțumind lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră și rugându-L să ne dăruiască sănătate deplină, trupească și sufletească, și să ne întărească în dreapta credință.

Odovania marchează încheierea sărbătorii, fiind ultima zi în care Biserica o mai prăznuiește în cursul unui an liturgic. În ziua în care se face odovania, la strană se cântă din nou toate cântările specifice praznicului.