Joi, 10 decembrie 2015, la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu“ din Râmnicu Sărat, a avut loc o întâlnire a râmnicenilor cu părintele conferențiar Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu. În prezenţa unui auditoriu numeros, format din copii, elevi, părinți, bunici, preoți, autorități locale, părintele Necula a răspuns la o serie de întrebări primite din sală. Au fost abordate teme din diferite sfere ale societăţii, cu deosebită grijă pentru sensibilitatea publicului interesat să audă cuvinte de folos şi de mângâiere duhovnicească.

Să învățăm să murim pentru idealurile evanghelice. Să facem din Evanghelie ceea ce trebuie să fie, nu doar cartea de căpătâi, ci și sensul vieții noastre. Există o smerenie a lucrurilor pe care le avem de făcut și trebuie să învățăm smerenia. Este fundamental să ne recăpătăm omenia smerită de care avem nevoie să mergem mai departe, a precizat Pr. Constantin Necula.

Prezenţa în spaţiul cultural râmnicean a unui scriitor şi apologet de talia părintelui conferențiar a fost apreciată unanim de elita culturală a oraşului. În cadrul impresiei generale a participanților la eveniment, jurnalistul Viorel Dodan a afirmat că e nevoie de oameni ca părintele Necula, care să coboare în rândul oamenilor atât cu gândul, cât și cu fapta. Sinceritatea, toleranța, deschiderea și generozitatea cele adevărate, fără ipocrizie și tendințe de manipulare, vor câștiga inimile celor încă șovăielnici. Așa cum mărturisea un inimos lucrător cu tinerii voluntari din Râmnicu Sărat, Florin Ceparu, oamenii au luat binecuvântare și cuvânt de folos pentru suflet: Îi mulțumesc părintelui profesor Constantin Necula că ne-a învățat să nu mai fugim de noi înșine, ci să privim în sufletele noastre și să ne îmbogățim prin fapte, căci iubirea înseamnă viață, iar faptele bune sunt singura soluție spre a ne recăpăta ca oameni.

La finalul întâlnirii, părintele Constantin Necula a acordat autografe şi a încurajat tinerii să rămână alături de Hristos, de Ortodoxie şi de neam. (Pr. Andrei Ştefan-Costache)