În contextul Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice, Parohia Vânători din județul Vrancea a sărbătorit-o miercuri, 8 februarie 2023, pe cea mai vârstnică enoriașă, Măriuța Aguridă, în etate de 100 de ani. Evenimentul a fost organizat de pr. paroh Marius Daniel Dima, împreună cu trei membri ai Consiliului parohial: Cornel Țîrdea, Ion Nelu Olaru, Toader Necula, și două reprezentante ale Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe Române – Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei din parohie: Alina Țîrdea și Maricica Moisă.

Pentru un secol de viață, un secol de amintiri, trăiri, momente frumoase, dar și greutăți prin care a trecut, mai ales în timpul războiului și al secetei, centenara Măriuța Aguridă dă slavă lui Dumnezeu pentru toate și îi mulțumește nurorii sale, Ileana Aguridă, pentru dragostea și răbdarea  cu care o îngrijește.

Nu-și închipuia că Bunul Dumnezeu o va binecuvânta cu atâția ani, mai ales că este bolnavă și are nevoie în permanență de nora ei. S-a bucurat foarte mult de vizita neașteptată a părintelui paroh și a colaboratorilor săi, care i-au dăruit o diplomă aniversară, un buchet de flori, un tort și i-au cântat „La mulți ani!”.

Pr. Marius Daniel Dima

Parohia Vânători

Protoieria Focșani II