Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a hirotesit întru duhovnic patru preoți din Eparhia Buzăului și Vrancei. Slujba a fost oficiată, vineri, 10 august 2018, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău.

Cu acest prilej, ierarhul le-a oferit noilor duhovnici câte o geantă, un epitrahil, un Aghiasmatar și o cruce de binecuvântare.

În cuvântul rostit la finalul slujbei religioase, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a vorbit despre marea responsabilitate a duhovnicului.

„Contează foarte mult cuvântul bun, rostit cu blândețe, îmbărbătarea credinciosului și mai ales îndemnarea lui de a spori în rugăciune, pentru că numai prin rugăciune Dumnezeu Își revarsă, în sufletele oamenilor, balsamul bucuriei și al mângâierii duhovnicești. […] De aceea, să priviți lucrurile cu foarte multă seriozitate și responsabilitate. Să-i determinați pe toți credincioșii, indiferent de vârstă, să-și deschidă sufletul, nu superficial, ci cu multă profunzime. Omul să se îndrepte spre preotul duhovnic, în scaunul Spovedaniei, cu inima deschisă și cu nădejdea că Hristos Domnul îi cercetează sufletul și îl ajută să-și curățească haina sufletului, ca să se înnoiască în interior”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.

Cei patru preoți hirotesiți sunt: Pr. Ioan Mihalașcu și Pr. Ștefan Tănasă – slujitorii comunității persoanelor cu deficiențe de auz și de vedere din județul Buzău; Pr. Mihai Pelmuș – Parohia Varlaam, Protoieria Pătârlagele; Pr. Angel-Răzvan Dragomir – Parohia Scurtești, Protoieria Buzău II.