Ca în fiecare an, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a invitat, în perioada 27 iulie – 2 august 2018, 20 de elevi premianți și studenți merituoși, din cele două județe, într-o tabără estivală la malul Mării Negre, în semn de recunoaștere a eforturilor lor încununate de lauri în școlile și facultățile publice românești, precum și ca răspuns la pașii hotărâți pe care îi fac în sânul Bisericii tinere.

Ei sunt însoțiți de Dna Raluca Trocaru – inspector la Biroul Învățământ și activități cu tineretul, structură în cadrul Sectorului Cultural-educațional, și de Pr. Prof. Gheorghe Sava-Popa – directorul Seminarului Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, care s-au străduit, în chip deosebit, să organizeze acest proiect de mobilitate cât mai bine, în limitele condițiilor locative oferite de centrele de agrement ale Ministerului Tineretului și Sportului.

După proiectul european pentru tineret din Malta, în perioada următoare, alți 30 de tineri vor participa la o tabără de activități non-formale creștine la Mănăstirea Bârsana, din județul Maramureș. De asemenea, la începutul lunii septembrie, alți 80 de tineri din Eparhia noastră vor participa la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși 2019, de la Craiova. Toate cheltuielile sunt acoperite de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Pr. prof. Cristian Marius Dima

Consilier eparhial