O nouă acțiune de donare de sânge a avut loc joi, 3 noiembrie 2022, în Parohia „Sfântul Gheorghe” din orașul Nehoiu, județul Buzău. Activitatea a fost organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, încadrându-se în Campania națională Donează sânge, salvează o viață!, inițiată de Patriarhia Română.

Un număr impresionant de persoane au răspuns apelului lansat de parohia nehoiană, care a  derulat acțiunea umanitară în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău, Protoieria Pătârlagele și Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe Române din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei (SNFOR – ABV). Dintre cei 175 de voluntari care s-au prezentat, 156 au fost apți pentru donare, astfel încât cantitatea de sânge recoltată a fost de aproximativ 72 de litri.

Sângele donat cu această ocazie va contribui la salvarea vieții multora dintre semenii noștri din județ, internați în spitale, cu situații medicale grave, motiv pentru care se cuvin mulțumiri atât voluntarilor, cât și colaboratorilor care au facilitat ajutorarea aproapelui aflat în suferință.

Pr. Bogdan Furtună

Parohia „Sfântul Gheorghe” – Nehoiu

Protoieria Pătârlagele