Credincioșii Parohiei vrâncene Garoafa au trăit duminică, 20 octombrie 2019, un moment de mare bucurie duhovnicească, întrucât pictura bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, restaurată în ultimii doi ani, a fost sfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În continuare, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în lăcașul de cult. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a rostit o omilie referitoare la fragmentul evanghelic duminical (Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor – Luca 8, 26-39), afirmând că „demonizatul vindecat devine pentru noi un exemplu și un dascăl al recunoștinței ce se cuvine lui Dumnezeu. Ne învață cum să procedăm în situații asemănătoare și că numai prin rugăciune și prin puterea lui Dumnezeu putem să ne eliberăm de gândurile rele și viclene care vin de la vrăjmașul”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

În semn de apreciere pentru lucrările realizate la sfântul lăcaș, părintele paroh Constantin-Ovidiu Chirilă a primit rangul onorific de sachelar.

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Garoafa a fost ridicată din temelie între anii 1927-1933. În satul Balta Raței, comuna Vânători, se află biserica filială, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, construită după Primul Război Mondial.