Duminică, 11 iunie 2017, a fost zi de mare sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Odobasca de Munte, județul Vrancea, care l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a sfințit pictura bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate, realizată între anii 2012-2015, în tehnica frescă. După ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu apă sfințită a picturii și a icoanelor din locașul de cult, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a săvârșit Sfânta Liturghie. Din soborul slujitorilor au făcut parte preotul Oscar Frunză – protoiereu de Focșani II, preotul Robert-Laurențiu Olteanu – parohul bisericii, precum și alți preoți și diaconi. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul absolvent de Teologie Ioan Mihalașcu.

La final, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat de ce prima duminică după Rusalii a fost închinată tuturor sfinților. De asemenea, chiriarhul locului a precizat că nimeni nu poate ajunge la desăvârșire sau la sfințenie, decât numai prin lucrarea Duhului Sfânt în viața sa. Duhul Sfânt lucrează în viața celor care au fost botezați în numele lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat, răstignit și înviat, care cred cu toată tăria, fără umbră de îndoială, în Dumnezeu-Preasfânta Treime, în Maica Domnului, în Sfânta Cruce și în toți sfinții proslăviți de Dumnezeu, devenind prieteni și casnici ai Lui în Împărăția cerurilor.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la înfrumusețarea locașului de rugăciune și a oferit unor binefăcători Hrisovul de binecuvântare Sfântul Mucenic Sava de la Buzău și câte o icoană a Maicii Domnului.

Biserica Parohiei Odobasca de Munte a fost ridicată în perioada 2007-2010, prin strădania actualului paroh și cu sprijinul enoriașilor, fiind sfințită pe 11 iulie 2010.