Praznicul Întâmpinării Domnului a fost cinstit, luni, 2 februarie 2015, la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae“ – Stroe din Focşani, de un mare număr de credincioşi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de slujitori – preoţi şi diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul“ al Eparhiei.

La slujbă au participat numeroşi credincioşi din întreg municipiul Focşani, precum şi din alte zone învecinate.

În cuvântul de povăţuire, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a explicat înţelesurile duhovniceşti ale praznicului Întâmpinării Domnului.

„Am venit, în această zi de praznic împărătesc, ca să ne bucurăm împreună şi să slăvim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului şi pe cei doi, Dreptul Simeon şi Proorociţa Ana, care ne-au descoperit nouă atâtea lucruri frumoase despre Pruncul Iisus. Vă binecuvântăm pe toţi, Dumnezeu să vă dăruiască multă sănătate, pace în suflete, înţelepciune, pentru că aşa se încheie Evanghelia: familia s-a retras în nordul Ţării Sfinte,în Galileea, şi se spune că Pruncul «creştea şi Se întărea cu duhul, umplându-Se de înţelepciune…» (Luca 2, 40). Ne dorim ca şi copiii dumneavoastră, nepoţii, toţi cei care sunt educaţi corespunzător de mamele lor, să crească atât cu duhul, cât şi cu înţelepciunea, făcând ceea ce este bun şi bineplăcut lui Dumnezeu şi de folos pentru ei, dar, mai ales, cu multă bucurie, pentru frăţiile voastre, cei care îi creşteţi“, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

Locaşul de cult a fost ridicat în anul 1839, pe locul unei alte biserici din lemn, de către familia Stroe, fiind monument istoric. După cutremurul din 1977, biserica a trecut printr-o serie de reparaţii, ulterior fiind realizate şi alte lucrări de restaurare şi înfrumuseţare.