Câștigătorii Concursului Glasul rugăciunii mele au fost premiați vineri, 8 iulie 2022, în cadrul unui eveniment desfășurat la Ceainăria Culturală din municipiul Buzău. La festivitate a participat Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Competiția a fost organizată de Sectorul Cultural-educațional al Eparhiei, prin Biroul Catehizare, învățământ și activități cu tineretul, în perioada martie – iunie 2022, la nivelul parohiilor și al unităților de învățământ din județele Buzău și Vrancea, reunind aproximativ 300 de elevi din ciclul gimnazial și liceal. Scopul concursului a fost acela de a permite elevilor să se exprime cu privire la rolul pe care îl are rugăciunea în viața lor, a familiei sau a comunității din care fac parte.

În urma evaluării lucrărilor înscrise la cele trei secțiuni ale competiției: literară, artistică și multimedia, au fost acordate cinci premii I, cinci premii II, șase premii III și 14 mențiuni.

Premierea câștigătorilor a fost făcută de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de pr. Dragoș-Mihail Olteanu, consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, pr. Dan Necula, inspector eparhial la Biroul Catehizare, învățământ și activități cu tineretul, și dl Ionuț-Romeo Sandu, inspector eparhial la Biroul Cultură și Patrimoniu bisericesc. Înaltpreasfinția Sa le-a adresat un cuvânt de felicitare tuturor celor prezenți: elevi, preoți și cadre didactice, cărora le-a oferit diplome, icoane, Noul Testament cu Psalmii (format mare) și diferite cărți religioase. Totodată, Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să fie ascultători, muncitori și înțelepți, ținând seama de sfaturile celor mai mari, care le ocrotesc parcursul devenirii lor.

În cadrul evenimentului, participanții au fost serviți gratuit cu o băutură răcoritoare și cu o gustare de la Ceainăria Culturală, iar la final au avut posibilitatea să viziteze Muzeul Bisericesc Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Concursul Glasul rugăciunii mele se înscrie în seria manifestărilor dedicate Anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.