Duminică, 9 iulie 2017, Parohia Broșteni II, județul Vrancea, i-a premiat pe elevii din localitate, care au obținut rezultate deosebite la examenul de bacalaureat. Premierea a avut loc după Sfânta Liturghie și a fost făcută de Pr. Gabriel Macovei – parohul bisericii „Sfântul Dimitrie” și „Sfântul Nectarie” din satul Broșteni.

Notele bune obținute de tineri la „examenul maturității”, implicarea lor în activitățile de voluntariat și în diverse acțiuni sociale promovate de parohie, precum și prezența acestora la biserică, în fiecare duminică și sărbătoare, au fost răsplătite cu daruri constând în cărți de rugăciuni și de spiritualitate ortodoxă, icoane, CD-uri cu muzică religioasă, cruciulițe și dulciuri.

„Acești copii minunați ne fac cinste nouă, familiilor din care provin, comunității și reprezintă generația de mâine, viitorul Bisericii și al țării. Școala românească a luat ființă în tinda bisericii și nu este deloc întâmplător faptul că Biserica Ortodoxă Română poartă de grijă tinerilor, în general, și elevilor merituoși, în special. Îi felicităm din suflet pe toți absolvenții de liceu, le dorim drum binecuvântat de Dumnezeu în viață, succes pe viitor, să ducă numele localității lor cu cinste în toată lumea, iar noi îi vom purta în rugăciunile noastre”, a declarat părintele Gabriel Macovei.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Protoieriei Focşani I, al domnilor Feliciu Paraschiv și Ioan-Viorel Tofan.