Marți, 7 iunie 2022, în contextul prezenței sale la Buzău, prilejuită de un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Mediului și Zilei Învățătorului, la Școala Gimnazială nr. 11 din municipiu, precum și de semnarea primului contract de execuție de pe Autostrada Moldovei, respectiv lotul 2 din Autostrada Ploiești – Buzău, președintele Camerei Deputaților, domnul Ion-Marcel Ciolacu, însoțit de ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian-Nicolae Bode, și de ministrul Culturii, domnul Lucian Romașcanu, a efectuat o vizită la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

Cei trei demnitari au fost întâmpinați în Palatul Arhiepiscopal de Ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, alături de părinții consilieri eparhiali Marian Gegea, Ionuț-Cristian Vuță și Dragoș-Mihail Olteanu.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre vechimea și importanța Eparhiei Buzăului și Vrancei, despre rolul esențial pe care Biserica Ortodoxă Română îl are în societatea românească, dar și despre cooperarea acesteia cu instituțiile statului pentru realizarea unor ample proiecte sociale, culturale și educaționale.

În încheiere, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian le-a prezentat oaspeților Palatul Arhiepiscopal, amintind că edificiul – zidit în vremea voievodului Matei Basarab al Țării Românești (1632-1654) – a fost reconstruit în timpul domniei Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714) și, ulterior, în perioada păstoririi Episcopului Chesarie al Buzăului (1825-1846).