Aproximativ 3000 de buzoieni au participat, vineri seară, 14 aprilie 2017, la Denia Prohodului Domnului și la procesiunea cu Sfântul Epitaf, pe străzile orașului. Slujba a fost oficiată, în Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din municipiu, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Slujitorii și credincioșii, aflați în jurul Sfântului Epitaf (o pânză pictată, care înfățișează punerea în mormânt a Domnului), așezat într-un frumos baldachin, în mijlocul bisericii, au cântat împreună cele trei stări ale Prohodului, ținând lumânări aprinse în mână. Aceste cântări exprimă sentimente de durere pentru răstignirea și moartea Mântuitorului Iisus Hristos, dar și de nădejde în Învierea Sa.

La finalul slujbei, clericii și credincioșii, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, au ieșit din locașul de cult și, pentru al doilea an consecutiv, au mers în procesiune cu Sfântul Epitaf, pe următorul traseu: Str. Chiristigii, Str. Frăsinet, Bd. Unirii, până la Catedrala Arhiepiscopală.

După procesiune, toți cei prezenți au trecut pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în catedrală. Ulterior, acesta a fost așezat pe Sfânta Masă din altar, unde va rămâne în toată perioada pascală, până în ajunul sărbătorii Înălțării Domnului.