Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, vineri, 2 decembrie 2016, la nivelul Protoieriei Focșani I, s-a desfășurat a treia etapă a proiectului cultural-artistic intitulat Caravana prieteniei. Evenimentul a fost coordonat de Pr. Ionuț-Cristian Vuță – consilier la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Pr. Eduard-Daniel Bran – protoiereu de Focșani I, și Pr. George-Marian Lăţcan, de la Parohia Valea Rea, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Județean Vrancea.

Dacă la primele activităţi, elevi de clasele a VII-a și a VIII-a, de la anumite şcoli din municipiul Focşani, au mers în zone de referinţă ale judeţului Vrancea, de această dată, elevi din mediul rural au ajuns în Focşani. Astfel, 20 de elevi de la şcolile generale ale comunei Nereju, îndrumaţi de profesorii lor de Religie, Pr. Horaţiu Cristiades şi Pr. Mitică Rebega, împreună cu alţi 20 de elevi ai Şcolilor Nr. 7, Alexandru Vlahuţă, Ştefan cel Mare şi Duiliu Zamfirescu din Focşani, coordonaţi de profesorii de Religie, Ionuţ Burlan, Pr. George-Sabin Bogdan, Anişoara Tache şi Florin Balasoglu, au efectuat o excursie de o zi, în cadrul căreia au avut ocazia să cunoască mai multe obiective de interes socio-cultural din municipiu.

Mai întâi, copiii au vizitat secţiile de Istorie şi de Ştiinţele Naturii ale Muzeului Vrancei, apoi, au făcut un popas la biserica Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul din Piaţa Unirii, unde preotul paroh, Constantin Enoiu, le-a vorbit despre istoricul unuia dintre cele mai importante locaşuri de cult din Focșani. După aceea, caravana prieteniei s-a îndreptat către o fabrică de confecţii din oraș. Aici, elevii au fost uimiţi de profesionalismul care stă la baza realizării unor produse de înaltă calitate. În continuare, copiii au servit masa de prânz, fiind un bun prilej de socializare. Îndrumaţi şi încurajaţi de profesorii însoţitori, aceștia au cântat şi şi-au împărţit daruri de suflet. O experienţă inedită, pentru mulţi dintre invitaţi, a fost şi vizionarea unui film de animaţie 3D.

La finalul zilei, elevii s-au declarat încântaţi de experienţa trăită şi şi-au făcut promisiuni cu privire la menţinerea acestor frumoase prietenii, astfel că obiectivul imediat al Caravanei prieteniei a fost atins. (Pr. George-Marian Lăţcan – Parohia Valea Rea, Protoieria Focșani I)