Sectorul Cultural-educațional al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, prin Biroul Catehizare, învățământ și activități cu tineretul, a elaborat un nou proiect catehetic, intitulat Nașterea Domnului – Darul lui Dumnezeu către oameni, pe care preoții îl implementează în parohii, cu ajutorul voluntarilor – învățători, profesori de Religie și de alte discipline etc., în perioada Postului Nașterii Domnului.

Obiectivul general al acestui proiect îl constituie formarea religioasă și comunitară a câte 25 de copii din fiecare parohie, cu scopul cunoașterii și argumentării semnificației religioase a evenimentului prăznuit pe 25 decembrie, integrarea copiilor în comunitatea liturgică și parohială, conștientizarea laturii social-filantropice a Crăciunului, precum și dezvoltarea creativității artistice și literare.

Principalele forme de desfășurare sunt expunerea și dialogul catehetic, pornind de la anumite repere tematice: Postul Nașterii Domnului – timp de pregătire pentru primirea Mântuitorului Hristos în peștera sufletului nostru; Maica Domnului – aducătoarea Darului ceresc; Sfântul Andrei – părintele creștinismului românesc; Sfântul Ierarh Nicolae – chipul blândeții și bucuria copiilor; Hristos Se naște, slăviți-L! Hristos din ceruri, întâmpinați-L!; Nașterea Domnului – bucuria copiilor și a părinților.

Protoieriile au transmis parohiilor conceptul proiectului și vor monitoriza, prin intermediul responsabililor cu activitatea catehetică, buna sa desfășurare.

Foto: Arhivă