Biserica Ortodoxă Română a sărbătorit joi, 1 septembrie 2022, începutul anului bisericesc. Cu această ocazie, la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Buzău, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni de mulțumire și binecuvântare a noului an bisericesc.

Între clericii care s-au rugat împreună Ierarhul locului s-au numărat părinții consilieri eparhiali Alin-Leontin Balica, Valentin-Bogdan Ene, Marian Gegea și Dragoș-Mihail Olteanu, eclesiarhul Catedralei Arhiepiscopale, pr. Ionuț Constantin, precum și ceilalți slujitori ai lăcașului de cult: pr. Sorin-Leonard Dinu, pr. Georgian Chioreanu și pr. Gianin-Cristian Oprea.

„Am slujit astăzi, la Catedrala Arhiepiscopală, în sobor de preoți și diaconi, pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu, atât la Sfânta Liturghie, cât și la slujba specială de Te Deum, pentru toate binefacerile cu care ne-a binecuvântat în anul bisericesc ce a trecut. Totodată, ne-am rugat ca Părintele ceresc să ne înțelepțească, pentru a pune un nou început bun vieții noastre, fiecare în parte, apoi ca obște sau comunitate de creștini și cu atât mai mult ca popor sau națiune”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, în predica adresată celor prezenți.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a dat răspunsurile la strană.