Clericii și credincioșii din Buzău și Focșani, dar și din împrejurimi, sunt așteptați să participe sâmbătă, 16 aprilie 2022, la tradiționala procesiune de Florii, după doi ani în care a fost anulată din cauza pandemiei.

În municipiul Buzău, evenimentul va începe la ora 15:30 și se va desfășura pe următorul traseu: Parcul Crâng → bd. Nicolae Bălcescu → bd. Unirii → str. Obor → Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”. În cadrul procesiunii, vor avea loc două opriri: la biserica „Sfântul Spiridon” (bd. Nicolae Bălcescu) și la Catedrala „Sfântul Mucenic Sava” (bd. Unirii), unde vor fi rostite ectenii și rugăciuni.

Participanții vor ajunge la Catedrala Arhiepiscopală în jurul orei 16:30, iar aici vor fi întâmpinați de slujitorii lăcașului de cult, care vor citi rugăciunile de sfințire a icoanei praznicului și de binecuvântare a pelerinilor, apoi vor săvârși slujba Vecerniei.

La Focșani, procesiunea de Florii va avea două puncte de plecare: biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de pe bd. Independenței (ora 17:30) și biserica „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din cartierul Sud (ora 17:00), de unde se va merge până la biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Piața Unirii, cu scurte popasuri la bisericile situate pe traseu.

După oficierea Vecerniei în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va întâmpina grupurile de preoți și credincioși în fața lăcașului de închinare, la ora 18:30, unde va sfinți icoana praznicului și va citi rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

Foto: Arhivă