În Duminica întâi din Postul Mare, numită Duminica Ortodoxiei, 5 martie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala Arhiepiscopală Înălțarea Domnului din Buzău. Credincioșii au umplut locașul de cult în duminica în care se sărbătorește biruința dreptei credințe asupra celor ce respingeau sfintele icoane și asupra tuturor ereziilor. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu a Catedralei Arhiepiscopale.

După Sfânta Evanghelie, ierarhul locului a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în Duminica Ortodoxiei. Cu acest prilej, toți cei prezenți au fost îndemnați să contribuie la colecta pentru Fondul Central Misionar, care este destinat ajutorării parohiilor sărace, precum și susținerii operei social-filantropice și a altor activități misionare din țară și din străinătate.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian i-a felicitat pe credincioșii care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, după ce s-au pregătit prin post, rugăciune și Spovedanie. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa le-a urat tuturor să petreacă un post binecuvântat și să aibă parte de multe împliniri duhovnicești, îndemnându-i să se roage în comuniune de credință și iubire în Hristos.