La Liceul Tehnologic Grigore C. Moisil din Buzău s-a desfășurat, sâmbătă, 26 martie 2016, etapa județeană a concursului Today a project, tomorrow the future. Mai multe echipe de elevi de la liceele tehnologice și vocaționale din oraș au prezentat câte un proiect, prin care au dorit să valorizeze cultura educațională, respectiv specificul profilului studiat, într-o limbă care să le faciliteze inserția optimă pe piața muncii.

Echipa Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul, coordonată de Pr. Prof. Cristian Marius Dima și Arhid. Prof. Constantin Iustin Stoica, a concurat la secțiunea vocațional, interpretând, în limba engleză, o piesă inedită, creată chiar de elevi: Haec religio licita est, care îmbină elemente de operă și muzică bizantină. În urma deliberării, membrii juriului au acordat premiul întâi și premiul special echipei seminariștilor, pentru originalitatea prezentării.

Concursul Today a project, tomorrow the future, aflat deja la a 5-a ediţie, se adresează elevilor de la liceele tehnologice şi vocaţionale, care au posibilitatea de a demonstra că nivelul de cunoaștere a limbii engleze se combină cu domeniul pentru care ei se pregătesc. Acest concurs le oferă șansa de a dovedi că au înclinație către limbile străine și, mai mult decât atât, că știu să pună în practică și cunoștințele lor de specialitate, îmbinându-le într-un tot unitar.