Peste 500 de buzoieni, împreună cu preoții lor, au participat, sâmbătă, 26 martie 2016, la Marșul pentru viață, organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, Catedrala Sfântul Sava și Fundaţia pentru Copii Sfântul Sava. Prin tema acestui an, Pentru viață, pentru femeie, pentru familie, s-a dorit transmiterea mesajului că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Acatistului Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, la Catedrala Sfântul Sava. După slujbă, credincioșii au plecat din fața catedralei pe traseul care a fost parcurs și anul trecut: Bd. Unirii, Arhiepiscopie, Strada Sava Gotul, Platoul Dacia şi, apoi, Maternitate. Aici, a fost rostită rugăciunea Tatăl nostru și s-au intonat cântări religioase.

„Acest marș este o manifestare a îngrijorării noastre ca neam, ca popor, că vom pieri. La ora actuală, noi, în România, mai suntem 19.700.000, după statisticile făcute; au fost avortați în jur de 22.000.000 de copii. De aceea, prin acest marș al tăcerii, dorim să încurajăm mamele să nască toți copiii pe care Dumnezeu îi trimite, pentru că fiecare copil în viață este o șansă pentru salvarea lumii, o binecuvântare a lui Dumnezeu, și fiecare copil aduce fericire părinților“, a spus părintele Mihail Milea de la Catedrala Sfântul Sava.

Astfel de acţiuni de susținere a familiei tradiționale și a nașterii de copii au mai avut loc în Râmnicu Sărat şi Focşani.