Copiii de la Grădiniţa „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Buzău au susţinut marţi, 17 decembrie 2013, tradiţionala serbare de Crăciun. Unitatea de învăţământ preşcolar funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ca structură a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul“. Evenimentul a avut loc în biserica parohială, clădirea instituţiei fiind ridicată în incinta lăcaşului de cult.

Cei mici au învăţat colinde, poezii şi cântece specifice perioadei Crăciunului, pe care le-au prezentat cu emoţie în faţa părinţilor.

Cu această ocazie, preotul paroh, Gheorghe Sava-Popa, a precizat: „În fiecare an, la grădiniţa noastră, au loc mai multe serbări organizate de doamnele educatoare împreună cu copiii. Astfel, cu prilejul prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva  – patronul spiritual al Parohiei  – se organizează prima serbare din an, urmează serbarea în cinstea lui Moş Nicolae, apoi cea de Crăciun, serbarea în cinstea mamei – de 8 martie –, precum şi o serbare de Sfintele Paşti. Acum, doamnele educatoare s-au preocupat parcă mai mult decât în anii trecuţi de serbarea de Crăciun, pregătind împreună cu cei mici colinde tradiţionale, poezii închinate măreţului praznic al Naşterii Domnului – sărbătoarea bucuriei pentru cei mari, dar, în mod deosebit, pentru cei mici. În această perioadă, cu toţii parcă redevenim copii şi suntem mai pătrunşi de virtutea iubirii, a dragostei şi a bunătăţii pentru cei din jur, mai ales, bucuria de a face altora bucurie“.

La final, Moş Crăciun a împărţit daruri copiilor.