La Centrul Eparhial din Buzău au sosit miercuri, 18 decembrie 2013, primii colindători, care au vestit apropiata sărbătoare a Naşterii Domnului. Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, i-a primit pe elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia“ – Boboc, în vechea Catedrală voievodală „Adormirea Maicii Domnului“. Aceştia au pregătit mai multe colinde din repertoriul tradiţional românesc.

Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat, în cuvântul de final, importanţa colindelor în viaţa credincioşilor ortodocşi români:„Mă bucur foarte mult că, deşi purtaţi o uniformă ce ne duce cu mintea la înrolarea dumneavoastră în armată, care se călăuzeşte după anumite principii, nu uitaţi că sunteţi creştini. Asta este foarte important. Indiferent ce aţi ajunge în viaţă, pe scara socială – poate veţi ajunge ca profesorii dumneavoastră – purtând haina aceasta, nu uitaţi că sunteţi români, aşa cum frumos glăsuieşte un colind: «Din an în an sosesc mereu…» şi, după aceea, «Acum te las, fii sănătos şi vesel de Crăciun, dar nu uita, când eşti voios, române, [creştine], să fii bun».

De aceea, să fiţi şi voi buni – mai ales în relaţiile dintre voi şi cu cei din jurul vostru –, să-i ascultaţi pe părinţi, care investesc în frăţiile voastre – nu este uşor să se suporte nişte cheltuieli de întreţinere a unui tânăr într-o şcoală –, învăţaţi bine, ascultaţi de mai-marii voştri – de profesori – iar ceea ce învăţaţi acum (iată, şi colinde, şi alte lucruri, prin intermediul Părintelui), să puneţi la inimă, să nu le uitaţi“.

Potrivit tradiţiei, colindătorii au fost răsplătiţi cu daruri.