Credincioșii Parohiei Tigoiu, Protoieria Râmnicu Sărat, județul Buzău, au trăit duminică, 25 iunie 2017, un moment important din viața comunității, întrucât a fost sfințită noua biserică parohială cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. După sfințirea locașului de cult, ierarhul, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie, în biserica proaspăt târnosită. Cântările liturgice au fost interpretate de Grupul psaltic misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul absolvent de Teologie Ovidiu-Mihai Ciobotaru.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul locului a arătat că „preocuparea de lucrurile materiale, necesare pentru viața biologică, nu trebuie să devină obsesivă. Mântuitorul Iisus Hristos ne îndeamnă să avem credință mai profundă în Dumnezeu-Tatăl, Proniatorul, Cel care are grijă de creația Lui. Dacă El Se îngrijește de păsările cerului și de crinii câmpului, oare nu are grijă și de om, care este coroana creației Sale?”, a spus Întâistătătorul Eparhiei Buzăului și Vrancei.

La final, preotul paroh, Mircea Gavrilă, a fost hirotesit iconom, în semn de apreciere a activității sale pastoral-misionare și administrativ-gospodărești. De asemenea, mai mulți binefăcători au primit Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” și câte o icoană a Sfântului Nectarie.

Noua biserică din localitatea Tigoiu a fost ridicată din temelie în perioada 2010-2017, la inițiativa actualului paroh, cu sprijinul enoriașilor, al Primăriei comunei Podgoria, precum și al familiilor Lina Mihalcea, Dumitru Vârlan și Asănache Rotaru, care au donat terenul pe care s-a construit locașul de rugăciune.