Sediul Protoieriei Buzău II a fost sfinţit, vineri, 27 iunie 2014, în urma unor importante lucrări de renovare, înfrumuseţare şi amenajare. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Au participat consilieri eparhiali, precum şi cei care au sprijinit renovarea spaţiului.

Vreau să felicităm pe părintele protoiereu Toader Aurel şi pe colaboratorii săi, pentru că au reuşit să dinamizeze activitatea instituţiei, dar şi să o înfrumuseţeze, în ceea ce priveşte localul sau sediul. Biserica trebuie să fie un exemplu din toate punctele de vedere, pornind, în primul rând, de la locaşul de cult, apoi Centrul Eparhial, protopopiatele, sediile parohiale şi celelalte aşezăminte. Toate aceste bunuri, care ţin de domeniul sacru al Bisericii, trebuie să fie bine întreţinute, conservate, înfrumuseţate, ca să constituie exemple pentru cei din jur“, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa, în cuvântul adresat celor prezenţi.

În perioada următoare, va fi amenajată, la etaj, o sală de conferinţe, iar acoperişul clădirii va fi refăcut în totalitate.