Credincioşii Parohiei buzoiene Gherăseni l-au avut în mijlocul lor, duminică, 19 ianuarie 2014, pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului“.

„Am săvârşit slujba Sfintei Liturghii într-o parohie care are nevoie de susţinere, atât din partea arhiereului, cât şi a preoţilor, întrucât biserica se află în perioada de finalizare a lucrărilor de înfrumuseţare, în vederea aplicării picturii. Am tâlcuit Evanghelia de astăzi, împreună cu părinţii conslujitori, ca pe un semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru jertfa înaintaşilor, pe care noi, cei prezenţi, avem datoria să o înfrumuseţăm şi să o desăvârşim – şi anume Sfânta Biserică. Credincioşii au venit în număr mare la slujba arhierească din această parohie şi m-am bucurat că sunt ataşaţi de biserică, arătându-şi, după putere, mulţumirea şi recunoştinţa faţă de Bunul Dumnezeu pentru darurile pe care le revarsă asupra lor“, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La slujbă au participat autorităţi locale, precum şi un număr însemnat de credincioşi din parohie şi din localităţile învecinate.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în anul 1868 de boierul grec Nicolae Gerassy şi de-a lungul timpului a fost refăcut în repetate rânduri. În anul 2008, s-au construit o cancelarie parohială şi o clopotniţă.