Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a slujit duminică, 12 iulie 2020, în Parohia vrânceană Slobozia Ciorăști. Împreună cu un sobor de trei preoți și trei diaconi, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate.

În cadrul slujbei, Ierarhul l-a hirotonit în treapta de preot pe diaconul Daniel Lemnaru-Argatu, pe seama Parohiei Slobozia Ciorăști, Protoieria Focșani II.

La finalul Sfintei Liturghii, Arhipăstorul Buzăului și Vrancei a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat înțelesurile pericopei evanghelice referitoare la vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei (Matei 8, 28-34; 9, 1).

„Prin ispitele care vin de la vrăjmașul, Dumnezeu ne pune la încercare tăria credinței; cu alte cuvinte, în mod paradoxal, Părintele ceresc l-a pus la treabă, în folosul omului, chiar și pe diavol, pentru că acesta, ispitindu-ne, ne determină să avem totdeauna candela credinței aprinsă. Dacă suntem slabi și cedăm, fără îndoială, suntem pierduți, pentru că nu mai facem voia lui Dumnezeu, ci pe a sa. Dacă ne punem nădejdea în Dumnezeu și ne rugăm cu credință Maicii Domnului și tuturor sfinților, dacă ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci – arma noastră duhovnicească împotriva diavolului –, atunci el nu are nici o putere asupra noastră. […] De aceea, prin cuvintele «și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel viclean» din «Rugăciunea Domnească», Mântuitorul ne îndeamnă să-I cerem ajutor Tatălui ceresc, ori de câte ori ne aflăm sub povara ispitelor, pentru a nu cădea în capcana diavolului”, a spus Chiriarhul.

Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile la strană.