Credincioșii din municipiul Râmnicu Sărat au fost vizitați duminică, 13 octombrie 2019, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, care a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, ca o anticipare a hramului lăcașului de cult. În continuare, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat sediul Protoieriei Râmnicu Sărat, după ce a trecut printr-un proces de renovare și amenajare în cursul acestui an.

Împreună cu Ierarhul locului au slujit: Pr. Cristian Asănache – protopop al Protoieriei Râmnicu Sărat și paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Pr. coslujitor Cristian Iordache, Pr. Ionel Baciu – secretarul protoieriei, Pr. Horia-Valentin Drîstaru – Parohia Satu Nou, și Pr. Marius Asănache – Parohia Nicolești. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.

În omilia rostită, Arhiepiscopul Ciprian a explicat învățăturile desprinse din textul evanghelic al Duminicii a 21-a după Rusalii, care ne prezintă Pilda semănătorului (cf. Luca 8, 5-15).

„Îndemnul Mântuitorului Iisus Hristos, astăzi, este să facem cu toții parte din categoria oamenilor cu inimă bună și curată și să insuflăm celor din jurul nostru speranță, iubire, combătând ura și dezbinarea. Cel ce se roagă, meditează la cuvântul lui Dumnezeu și își deschide inima spre semenul său, acela va avea chipul senin, se va comporta cu blândețe și cu răbdare, iar cuvântul Domnului va rodi în inima lui”, a spus Chiriarhul.

Cu acest prilej, Dl Sorin Cîrjan – primarul municipiului Râmnicu Sărat, a primit Ordinul „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău” (clasa a II-a), în semn de apreciere și mulțumire pentru sprijinul acordat la realizarea lucrărilor de consolidare și înfrumusețare a bisericilor din oraș.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a oficiat o slujbă de binecuvântare a sediului Protoieriei Râmnicu Sărat, care a fost renovat și utilat în perioada martie-octombrie 2019. La eveniment au participat consilieri și inspectori eparhiali, protopopi, preoți, reprezentanți ai autorităților locale, precum și persoanele care au ajutat la restaurarea clădirii.