Cu ocazia începerii noului an școlar, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a venit în întâmpinarea nevoilor elevilor care provin din familii cu posibilități materiale reduse.

Astfel, Sectorul Social-filantropic și misionar al Eparhiei a achiziționat 150 de ghiozdane complet echipate de școală, pe care le-a oferit copiilor nevoiași din 15 parohii buzoiene și vrâncene. Ghiozdanele au conținut caiete, penare, pixuri, stilouri, creioane, radiere și truse de geometrie.

O acțiune similară a fost desfășurată și de Protopopiatul Focșani I în comuna Nereju din județul Vrancea. Reprezentanții protoieriei și preoții din localitate au împărțit ghiozdane și rechizite unui număr de 117 elevi din clasa pregătitoare și din clasele I-IV, care învață la școlile Sahastu, Nereju, Brădăcești și Chiricari.

De asemenea, începutul de an școlar a fost prilej de bucurie și pentru copiii din Parohia vrânceană Broșteni II. Prin implicarea părintelui paroh Gabriel Macovei și cu sprijinul unor oameni generoși, aceștia au primit în dar ghiozdane și rechizite.

„De data aceasta au fost alături de noi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, membrii echipei Platformei civice «Împreună» – filiala Vrancea, conduși de inimoasa doamnă Ana-Corina Săcrieru. Au primit ghiozdane complet echipate cu rechizite școlare 15 elevi de la clasa pregătitoare și 25 de elevi de la clasele I-VIII. Au fost în total 40 de ghiozdane, pe care copiii le-au primit cu bucurie pe chipurile lor inocente și cu speranța că anul acesta vor fi mai cuminți și mai silitori”, a declarat Pr. Macovei.