Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în colaborare cu Asociația Femeilor Ortodoxe din Eparhie, a dăruit elevilor buzoieni și vrânceni tablete performante pentru uz școlar, în valoare totală de 18.938 lei. În acest sens, au fost selectați 20 de elevi cu rezultate bune la învățătură, cărora li s-a oferit câte o tabletă pentru a-și continua lecțiile online.

Ca urmare a suspendării cursurilor pe parcursul stării de urgență, foarte mulți copii s-au aflat în imposibilitatea de a participa la lecțiile desfășurate online, deoarece nu au dispus de echipamentele tehnologice necesare. În primă instanță, autoritățile publice locale au ajutat o parte dintre acești elevi, urmând ca cei rămași să fie susținuți și de Centrul Eparhial Buzău.

Așadar, prin contribuția Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei și a Asociației Femeilor Ortodoxe, 20 de elevi silitori își pot exercita în continuare dreptul la învățătură, utilizând un instrument performant.

În perioada crizei provocate de noul coronavirus, Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a inițiat mai multe acțiuni sociale, menite să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, izolate sau vulnerabile, din cele două județe ale Eparhiei. Prin intermediul lor, s-a acoperit necesarul de alimente și dezinfectanți în timpul stării de urgență, precum și al sărbătorilor de Paști.