În cadrul activităților educaționale organizate de Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, sâmbătă 27 martie 2021, a avut loc un nou training pentru adolescenți, găzduit de doamna preoteasă Cristina Rotărescu, membră în Comitetul Asociației Femeilor Ortodoxe al Parohiei Pogonele, județul Buzău.

Training-ul a avut drept obiect analiza valorilor și a fost susținut de doamna Gina Cucu, profesor psiholog, care a descris activitatea derulată, arătând că „majoritatea specialiștilor în științele educației spun că moralitatea și valorile sunt esențiale și au un rol important în devenirea personalității umane. Copiii interiorizează valorile și comportamentele la care sunt martori, iar calitatea persoanelor la care aceștia sunt expuși zi de zi determină evoluția acestora într-un mod decisiv.

De aceea, în această activitate, ne-am împrietenit cu integritatea, demnitatea, empatia, banii, munca, educația, recunoștința și multe alte valori care vor ajuta la formarea unor tineri echilibrați emoțional și independenți de orice formă ce ar încerca să îi manipuleze”, a mărturisit doamna Gina Cucu.

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului Un training despre tine însuți, dedicat adolescenților. Acest program este derulat de Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, în parteneriat cu Asociația „Platforma Împreună”, fiind implementat și în alte comunități din țară.