Pictura bisericii Parohiei „Sfântul Ioan Evanghelistul” din orașul vrâncean Odobești a fost sfințită duminică, 26 septembrie 2021, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. În ultimii 6 ani, lăcașul de cult a trecut prin ample lucrări de consolidare și restaurare, fiind împodobit cu pictură nouă, în tehnica frescă, prin osteneala actualului paroh, preotul Cristian Bocu, cu sprijinul enoriașilor, al Secretariatului de Stat pentru Culte și al autorităților locale.

Slujba de sfințire a picturii a fost urmată de Sfânta Liturghie, săvârșită de Ierarhul locului, împreună cu un sobor de cinci preoți și doi diaconi, în biserica parohială. Totodată, s-a oficiat și un parastas pentru ctitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei a dat răspunsurile la strană.

Pornind de la Evanghelia Duminicii a 18-a după Rusalii (Luca 5, 1-11), care ne relatează pescuirea minunată de pe lacul Ghenizaret, Chiriarhul Buzăului și Vrancei a explicat, în predica adresată credincioșilor, că, indiferent de activitatea în care suntem implicați, nu putem să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus, bazându-ne exclusiv pe puterile și eforturile noastre.

„Acest adevăr reiese din faptul că Simon Petru și ceilalți pescari, în pofida răbdării și iscusinței lor în cele ale pescuitului, n-au avut parte de rezultatul scontat, încât, spre dimineață, nu le mai rămăsese altceva de făcut decât să-și cârpească mrejele, cu gândul de a o lua de la capăt. Însă dezamăgirea și tristețea le-au fost înlăturate în momentul în care a intervenit Dumnezeu. Prin aceasta, Hristos Domnul ne învață ca, înainte de a ne propune săvârșirea unui lucru bun, să nu ne bizuim doar pe forțele proprii, ci să ni-L asociem în lucrare pe Însuși Dumnezeu, cerându-I ajutorul. Iar El, fiindcă ne iubește și apreciază disponibilitatea noastră de a conlucra cu Dânsul în toată fapta cea bună, ne oferă ajutorul Său prin revărsarea harului Preasfântului Duh peste noi, care luminează mintea, sporește înțelepciunea, risipește frica și întărește voința spre bine tuturor celor care au credință, nădejde și răbdare în osteneală”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

În semn de prețuire a eforturilor depuse pentru înfrumusețarea bisericii „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Odobești, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian l-a hirotesit întru iconom stavrofor pe preotul paroh Cristian Bocu, iar mai multor binefăcători le-a oferit Sfânta Scriptură și Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.