Așa cum este tradiția, în zilele de 20, 21 și 24 decembrie 2021, grupuri de colindători au adus vestea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos la Centrul Eparhial din Buzău. Aceștia au fost primiți, în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului”, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Elevii clasei a XII-a a Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău au fost primii care l-au colindat luni, 20 decembrie, pe Ierarhul locului, fiind însoțiți de pr. prof. Gheorghe Sava-Popa – directorul instituției de învățământ, de diriginta lor, dna prof. Nicoleta Moraru, și de alți părinți profesori. După momentul vestirii Nașterii Domnului, Înaltpreasfinția Sa le-a mulțumit seminariștilor și i-a felicitat pentru frumusețea și diversitatea colindelor cântate.

Marți, 21 decembrie, un grup de tineri cu deficiențe de auz și vorbire au interpretat colinde și cântece patriotice în limbajul mimico-gestual, sub coordonarea pr. Ionuț Mihalașcu – slujitorul comunității persoanelor hipoacuzice din Buzău. În continuare, câțiva elevi de la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, îndrumați de pr. prof. Ștefan Tănasă, au intonat colinde tradiționale, după care a urmat grupul de colindători al Parohiei Năeni, coordonat de pr. paroh Constantin Clapa și soția sa, dna preoteasă Mihaela Clapa. Chiriarhul i-a binecuvântat, apreciind frumoasele straie populare în care erau îmbrăcați.

De asemenea, Arhipăstorul locului a audiat vineri, 24 decembrie, un buchet de colinde bizantine, în interpretarea diaconilor și psalților celor două catedrale arhiepiscopale din municipiul Buzău, precum și a membrilor Corului Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Cu această ocazie, toți colindătorii au fost răsplătiți de Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei cu daruri specifice sărbătorii Crăciunului.

În Ajunul praznicului Nașterii Domnului, după oficierea Liturghiei Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, preoții Catedralei Voievodale au mers cu icoana sărbătorii la Reședința Arhiepiscopală. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian i-a întâmpinat în Salonul „Alexandru Ioan Cuza”, unde clericii au cântat troparul și condacul praznicului.