S-a împlinit 1 an de la trecerea la cele veşnice a vrednicului de pomenire ierarh Epifanie. Cu acest prilej, sâmbătă, 11 ianuarie 2014, în Catedrala „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. Au participat părinţi consilieri, protoierei, stareţii şi stareţele mănăstirilor din Eparhie, profesori şi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul“, precum şi credincioşi buzoieni.

La final, s-a săvârşit slujba parastasului pentru fostul arhipăstor al Eparhiei de la Curbura Carpaţilor, mutat la Domnul în ziua de 7 ianuarie 2013.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi seminarişti.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian a evidenţiat, în cuvântul său, importanţa momentului: „În acest interval de timp, ne-am străduit cu toţii – colaboratori de la Centrul Eparhial, părinţi protoierei, preacuvioşi părinţi şi preacuvioase maici, precum şi ceilalţi preoţi – să împlinim ceea ce Biserica noastră a rânduit atunci când cineva drag nouă pleacă din mijlocul nostru şi se îndreaptă spre ceruri. Au avut loc slujbele de pomenire la soroacele rânduite de Biserică, la 40 de zile, la 3 luni, la 6 luni, la 9 luni şi, iată, acum, împlinindu-se 1 an, am săvârşit Sfânta Liturghie arhierească dedicată Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Epifanie Norocel, apoi slujba parastasului, prin care arătăm că suntem alături cu mintea, cu sufletul şi cu rugăciunea noastră de cel ce, în chip fizic, nu mai este printre noi, dar care, duhovniceşte, aşa cum ne învaţă Sfânta Biserică, este alături de noi.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Epifanie s-a născut în data de 14 decembrie 1932, în comuna suceveană Mălini. Între anii 1957 şi 1959 a urmat cursurile Institutului Teologic Ortodox Universitar din Bucureşti. Studiile universitare le-a continuat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sofia, Bulgaria, unde, în anul 1961 a obţinut licenţa în teologie. De asemenea, a urmat studii doctorale la Bucureşti şi Moscova. Între anii 1965-1971 a fost profesor şi director la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamţ, iar în perioada 1971-1975 a fost stareţul Mănăstirii Neamţ. La 9 noiembrie 1975 a fost hirotonit Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Tomisului şi Dunării de Jos. În duminica zilei de 4 iulie 1982 a fost întronizat Episcop al Buzăului, iar la 8 noiembrie 2009 a primit rangul de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.