Duminica Ortodoxiei din acest an a reprezentat o zi de rugăciune și mărturisire pentru o mare parte dintre elevii Școlii Gimnaziale nr. 7 din municipiul Buzău, care au fost premiați la Concursul național cu participare internațională Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III, aflat la ediția a VII-a.

Îmbrăcați în costume populare românești și însoțiți de părinții lor, copiii au participat la Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” și mulți dintre ei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. La finalul slujbei, ei au rostit rugăciunile proprii și au afișat desene reprezentative pentru tematica acestui concurs: rugăciunea și nevoia de rugăciune curată într-o lume bulversată de numeroase vicisitudini. Rugăciunile copiilor au diferit în funcție de nivelul de studii, de persoanele sfinte cărora li s-au adresat sau de oamenii din familie – și nu numai – pentru care au cerut ocrotire și ajutor.

La ediția din acest an a concursului au fost înscriși 200 de elevi din ciclul primar și gimnazial, coordonați de 6 cadre didactice, care au obținut 94 de premii speciale, 15 mențiuni și un premiu al II-lea. Elevii au fost răsplătiți cu dărnicie de Consiliul parohial cu icoane, cărți de rugăciuni și dulciuri.

„A fost un moment festiv, deosebit de emoționant, biserica «Sfântul Nicolae» fiind  neîncăpătoare pentru numărul mare de copii, părinți și bunici prezenți la premiere. Parohia s-a implicat constant, chiar și în edițiile trecute ale acestui concurs, susținând, în parteneriat cu școala noastră, întregul demers educativ-religios pe care îl vizăm împreună. Felicitări copiilor mărturisitori, care și-au arătat, încă o dată, prin participarea la acest concurs, iubirea față de Dumnezeu! Alese mulțumiri pr. paroh Vasile-Gabriel Gherghe, pr. prof. Constantin Stoica, pr. Constantin Ene și, nu în ultimul rând, părinților elevilor, pentru dragostea cu care ne susțin întotdeauna!”, a declarat dna Roxana-Carmen Matei, profesor de religie la Școala Gimnazială nr. 7 Buzău.