Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a fost prezent miercuri, 5 decembrie 2018, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Buzău. În ajunul sărbătorii ocrotitorului lăcașului de cult, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei, unită cu Litia, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cu acest prilej, un grup de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 7 din oraș a susținut un program de colinde, primind daruri din partea parohiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian a slujit joi, 6 decembrie 2018, la hramul bisericii „Sfântul Nicolae” – Stroe din municipiul Focșani. Lăcașul de închinare a fost neîncăpător pentru numărul mare de credincioși veniți să participe la Sfânta Liturghie săvârșită de Arhipăstorul Buzăului și Vrancei. Totodată, a fost oficiată și slujba Parastasului pentru ctitorii și slujitorii sfântului lăcaș, trecuți la Domnul.

Chiriarhul locului a rostit la final un cuvânt de învățătură, în care i-a îndemnat pe cei prezenți să urmeze exemplul vieții Sfântului Nicolae.

„Să luăm cu toții exemplul de bunătate, milostenie, ascultare și mărturisire cu curaj a credinței creștine pe care ni-l dă Sfântul Ierarh Nicolae. Să ne adresăm lui în rugăciune cu multă dragoste și încredere, pentru că este un sfânt blând, înțelegător și rugător în fața Tronului ceresc”, a afirmat Arhiepiscopul Ciprian.

În soborul slujitorilor s-au aflat: Pr. Marian Gegea – consilier eparhial la Sectorul Cimitire, monumente și servicii funerare, Pr. Ioan Dragu – paroh al Parohiei „Sfântul Nicolae” – Stroe din Focșani, și Pr. Nicolae Cobzaru.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

Biserica „Sfântul Nicolae” – Stroe este monument istoric, datând din anul 1839. Ca urmare a lucrărilor de consolidare și restaurare efectuate în perioada 1997-2005, lăcașul de rugăciune a fost resfințit în data de 6 februarie 2005.