După doi ani de pauză, din cauza pandemiei de Covid-19, sâmbătă, 26 martie 2022, în municipiul Buzău, a avut loc cea de-a 12-a ediție națională a Marșului pentru viață, sub genericul „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”. Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Ierarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, de Fundația pentru copii „Sfântul Sava de la Buzău” și Asociația Femeilor Ortodoxe din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.

Participanții, copii, părinți, bunici și clerici din oraș și din împrejurimi, strânși într-un număr mare, de aproape 1.000 de persoane, au pornit din Parcul Crâng și s-au deplasat pe bulevardele Nicolae Bălcescu și Unirii, până la Catedrala copiilor „Sfântul Mucenic Sava”, unde a fost oficiată slujba Vecerniei. Pe tot parcursul marșului au fost intonate cântări bisericești, s-au rostit rugăciuni și s-au afișat pancarte cu mesaje pro-viață și de avertizare asupra efectelor avorturilor, care pun în pericol viitorul întregii societăți românești.

Desfășurat atât la nivel național, cât și internațional, Marșul pentru viață urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și sensibilizarea societății față de femeile însărcinate, aflate în situații dificile, care trebuie să beneficieze de egalitatea de șanse, pentru a putea naște și crește copiii în condiții decente.