Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din municipiul Buzău au participat joi, 9 iunie 2022, la ceremonia de încheiere a anului școlar, desfășurată în Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial. Alături de pr. prof. Gheorghe Sava-Popa – directorul școlii teologice buzoiene, cadre didactice, elevi și părinți ai acestora, la eveniment a fost prezent și pr. Dragoș-Mihail Olteanu – consilier eparhial la Sectorul Cultural-educațional, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

În deschidere, un sobor de preoți profesori a oficiat o slujbă de Te Deum, răspunsurile la strană fiind date de absolvenți ai clasei a XII-a, împreună cu alți colegi din clasele mai mici.

După momentul de rugăciune, părintele director Gheorghe Sava-Popa a făcut o prezentare a situației din anul școlar 2021-2022, evidențiind bunele realizări ale elevilor care, sub îndrumarea dascălilor, au reușit să obțină premii importante la fazele naționale ale olimpiadelor și s-au implicat activ în diferite proiecte educaționale, dar și cazurile unor seminariști care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor în ceea ce privește activitatea la clasă și comportamentul lor.

În continuare, diriginții (pr. prof. Cristian-Marius Dima – clasa a IX-a; pr. prof. Mihail Milea – clasa a X-a; pr. prof. Nicolae Moraru – clasa a XI-a; dna prof. Nicoleta Moraru – clasa a XII-a) au oferit celor mai merituoși elevi diplome și cărți, asigurate de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și de Primăria municipiului Buzău.

La sfârșitul manifestării, pr. consilier Dragoș-Mihail Olteanu a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, felicitându-i pe elevi pentru rezultatele remarcabile obținute la învățătură și la concursurile școlare, precum și pe profesorii care i-au pregătit. Părintele consilier a amintit faptul că Seminarul buzoian este o școală cu tradiție și renume între instituțiile de învățământ teologic din cuprinsul Patriarhiei Române, care a dat oameni de valoare atât Bisericii, cât și societății. Totodată, pr. Dragoș Olteanu i-a îndemnat pe seminariști să petreacă frumos vacanța de vară, fără a neglija, în această perioadă, formarea lor spirituală și intelectuală, iar celor care au finalizat studiile liceale le-a urat mult succes la examenul de bacalaureat.