Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, i-a vizitat duminică, 15 septembrie 2024, pe credincioșii Parohiei „Sfinții Îngeri” din municipiul Buzău, săvârșind Sfânta Liturghie în biserica de lângă Piața Centrală a orașului.

Împreună cu Înaltpreasfinția Sa s-au rugat: pr. paroh Valentin-Bogdan Ene, consilier eparhial, pr. Marius-Daniel Ciobotă, protopop al Protoieriei Buzău II, pr. Costică Panaite, directorul Editurii Eparhiale, și pr. Dumitru Bundă, slujitori la Parohia „Sfinții Îngeri”, arhid. Daniel Dumitrică, secretar eparhial, și arhid. Laurențiu Manea.

La finalul slujbei, Părintele Arhiepiscop Ciprian a rostit o omilie referitoare la fragmentul evanghelic al Duminicii după Înălțarea Sfintei Cruci (Marcu 8, 34-38; 9, 1), în care a vorbit despre luarea crucii și urmarea lui Hristos.

„Din momentul în care omul vine în lume, primește o cruce spre purtare în toată viața pământească. Crucea aceasta poate fi mai ușoară sau mai grea, în funcție de capacitatea omului de a o purta, iar cel care încearcă să lepede crucea personală, nu va reuși niciodată să scape de povară. Crucea vieții se simte mai ușoară atunci când este asumată cu înțelepciune și cu încredere în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. În schimb, lepădarea de sine înseamnă lepădarea de păcatul cumplit al egocentrismului, de mândrie, de superbie – toate de origine luciferică”, a explicat Ierarhul.

Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei Buzăului și Vrancei.