În Duminica dinaintea Naşterii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a efectuat o vizită pastorală în Parohia buzoiană Amara. Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica parohială cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir“.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, în care a explicat Evanghelia duminicii: „La Sfânta Liturghie aţi ascultat, iubiţi credincioşi, un fragment din Evanghelia după Matei, de la capitolul 1, care a început prin cuvintele: «Cartea neamului lui Iisus Hristos» (Matei 1, 1), altfel spus, «Genealogia Mântuitorului», prezentată de Sfântul Evanghelist Matei, îndeosebi evreilor, deoarece el a scris această Evanghelie în limba aramaică pentru conaţionalii săi, cu dorinţa de a-i convinge că Iisus Hristos, Cel pe Care ei L-au judecat şi L-au condamnat la moarte, prin răstignire, este cu adevărat Mesia – Cel prezis de prorocii Vechiului Testament. Mesia este, în acelaşi timp, Dumnezeu şi Om, Fiul lui Dumnezeu şi Fiu al Omului, născut din seminţie împărătească, pentru că, prin naşterea din Pururea Fecioara Maria, îşi trage obârşia ca Om din neamul lui David, prorocul şi regele lui Israel“.

Foarte mulţi dintre credincioşii prezenţi în număr mare la slujbă s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Lăcaşul de cult a fost ridicat în perioada 1907-1913. Din cauza cutremurelor şi a intemperiilor, între anii 2002-2007, s-au realizat importante lucrări de renovare şi consolidare a bisericii, prin grija preotului paroh, Paul Pîrvu.