Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu şi Grupul Bizantin Sfântul Ioan Damaschin au debutat duminică seară,  22 decembrie 2013, în activitatea muzical-artistică, prin susţinerea unui concert de colinde la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău. Alături de spectatori s-a aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În cadrul programului, au fost interpretate colinde tradiţionale, din repertoriul românesc şi grecesc, creaţii ale unor compozitori consacraţi.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a adresat un cuvânt de apreciere pentru reprezentaţia celor două corale nou-înfiinţate ale Eparhiei: „Mulţumim membrilor celor două corale pentru că şi-au dat tot interesul ca să vă ofere dumneavoastră – credincioşilor din municipiul Buzău – acest frumos concert de colinde, care reprezintă doar o parte din izvorul nesecat al spiritualităţii ortodoxe româneşti. Fie că au fost interpretate în tetrafonie de către Corala Mixtă, fie că au fost interpretate de Grupul Coral Bizantin «Sfântul Ioan Damaschin», aşa cum spune şi titulatura, în stil bizantin, tradiţional, ortodox şi românesc, în acelaşi timp, colindele sunt un inepuizabil izvor de spiritualitate, care vine din adâncul sufletului poporului român. Am ascultat şi colinde inedite, în interpretarea Grupului Coral Bizantin, şi mă gândeam cât de bogat, de divers şi de frumos este acest tezaur de colinde, pe care nu-l au alte popoare ortodoxe.

Corala Ortodoxă Mixtă Neagu Ionescu şi-a început oficial activitatea la data de 1 noiembrie, acest an, dând răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie din duminici şi sărbători, la Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ din Buzău.

Grupul Bizantin Sfântul Ioan Damaschin a luat fiinţă la începutul lunii septembrie, fiind format din 20 de membri: preoţi, diaconi, teologi, psalţi şi alţi iubitori de muzică bisericească de tradiţie bizantină.