Marţi, 4 martie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, a oficiat slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul, unită cu Pavecerniţa Mare, în Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“ şi „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Buzău.

„Condacul pe care l-aţi auzit cântându-se pe la jumătatea Canonului – «Suflete al meu, suflete al meu, scoală! Pentru ce dormi? Sfârşitul se apropie…» – este un memento, o încercare de a ne determina să medităm mai mult la scopul vieţii noastre, aici, pe pământ şi la viaţa veşnică, să avem grijă cum ne-o petrecem, să fim cu mai multă luare aminte, în această perioadă, pentru a simţi, realmente, bucuria Învierii lui Hristos. Dacă nu ne pregătim, cu post, cu rugăciune, cu fapte de milostenie, dacă nu ne curăţim cămara sufletului nostru, atunci Mântuitorul Hristos nu are cum să pogoare şi să reverse lumină în sufletele noastre. Trebuie să facem, mai întâi, curăţenie în suflet şi astfel vom avea nădejdea că Mântuitorul Se va sălăşlui, în chip deplin, în fiinţa noastră“, a spus Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaţilor, în cuvântul rostit cu acest prilej.

Miercuri, 5 martie, Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian va fi prezent în mijlocul elevilor seminarişti, la paraclisul arhiepiscopal „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Buzău, iar joi, 6 martie, va sluji în biserica „Sfinţii Trei Ierarhi“ din municipiul Focşani.