Pictura bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia buzoiană Vadu Sorești a fost sfințită duminică, 24 octombrie 2021, de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Veșmântul iconografic al lăcașului de cult a fost realizat între anii 2016-2020, prin strădania preotului paroh Ion Cristi Codreanu, cu sprijinul enoriașilor și al autorităților locale.

Eforturile comunității din Vadu Sorești de a-și împodobi biserica parohială cu pictură în tehnica frescă au fost încununate prin slujba de sfințire oficiată de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian, împreună cu un sobor de șase preoți și doi diaconi. Înaltpreasfinția Sa a săvârșit apoi Sfânta Liturghie, precum și un parastas pentru ctitorii sfântului lăcaș, trecuți la cele veșnice. Cântările liturgice au fost interpretate de Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Eparhiei.

În predica adresată credincioșilor, Ierarhul Buzăului și Vrancei a evidențiat semnificațiile duhovnicești ale Evangheliei Duminicii a 23-a după Rusalii (Luca 8, 26-39), care ne înfățișează vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, explicând că, în războiul cel nevăzut cu vrăjmașul diavol, omul botezat în numele Preasfintei Treimi, având ca arme duhovnicești rugăciunea și Sfânta Cruce, poate să iasă biruitor și să dobândească viața veșnică.

La final, preotul paroh Ion Cristi Codreanu a fost hirotesit iconom, iar mai mulți binefăcători au primit Hrisovul de binecuvântare „Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Actualul lăcaș de închinare din satul Vadu Sorești a fost construit între anii 2007-2013, prin osteneala și cu purtarea de grijă a fostului paroh, pr. Ioan Negoiță, după ce vechea biserică a fost distrusă de un incendiu. În ziua de 26 octombrie 2013, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, lăcașul de rugăciune a fost târnosit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian.