În zilele de 27 și 28 septembrie 2019, la Mănăstirea Brazi din județul Vrancea, a avut loc a XI-a ediție a Concursului Național de Artă Creștină Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi. Evenimentul a fost organizat de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, Primăria orașului Panciu și Protoieria Panciu.

La cele patru secțiuni ale concursului – Creație digitală, Artă creștină, Cântec de toacă și Muzică religioasă, s-au înscris 147 de elevi, din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal. Concurenții au provenit din mai multe județe, câștigătorii fiecărei secțiuni primind premii și mențiuni.

Primele două secțiuni au fost jurizate de un colectiv de profesori și preoți din Panciu, iar secțiunile Cântec de toacă și Muzică religioasă, de Prof. Dumitru Săndulachi – dirijorul Corului de Cameră „Pastorala” din Focșani, Prof. Ionuț Drilia – dirijorul Grupului vocal bărbătesc „Cantus” din Focșani, și Pr. Gabriel Țopa – dirijorul Corului Protoieriei Panciu. Președintele juriului a fost Pr. Protopop Cristinel Popa.

La buna desfășurare a evenimentului au contribuit obștea monahală de la Mănăstirea Brazi, profesorii Liceului Teoretic „Ioan Slavici”, coordonați de Dl Director Andrei Igor Manovici, și, în mod special, Primăria Panciu, prin Dl Primar Iulian Nica.

Pr. Cristinel Popa

Protopop al Protoieriei Panciu